Wij maken deel uit van een wereldwijde Zonta-familie met bijna 29200 leden in 67 landen. In 2019 hebben we het ’100- jarig’ bestaan gevierd. Zonta leeft,  is kleurrijk en focust al 100 jaar op projecten die inzetten op onderwijs en ontwikkeling en op projecten die opkomen voor gelijkheid. Ook dit biennium werd gekozen voor opleidingsprojecten met daarnaast ook aandacht voor projecten die geweld tegen vrouwen tegen gaan. Die steun blijft helaas ook nog steeds nodig!

Het biennium is op kousevoeten binnengeslopen. Door Covid19 hebben we onze agenda danig zien leeg lopen. Veel feestelijke bestuurswissels, op alle niveaus, werden keer op keer uitgesteld of helemaal afgelast. Die tastbare overgang  – het fysiek overhandigen van een lint of pin – hebben we voor een stuk gemist …

We zullen dit biennium extra creatief moeten zijn om alle Zontians actief en betrokken te houden. Er is de voorbije maanden al veel ‘gezoomd’. Een zoomvergadering heeft echter niet dezelfde sfeer als een gewone vergadering. Het bijpraten is niet zo vlot… En toch moeten we door. Blijven motiveren en activeren. Onze Zonta-motor mag niet stil vallen. De Area Board wil hierbij helpen en ondersteunen.

Samen met de ganse Area 05 D 27 board en het Committee Chair-team kijken wij ernaar uit om met de clubs de uitdaging aan te gaan om er een biennium van te maken als nooit tevoren! Want moeilijk gaat ook 😉.

Hartelijke groeten

Sybil en Mylène – Area Director Area 05 D 27   B 2020-2022